DAN ISRAEL – PANDEMIC BLUES (EP)

Folkzanger Dan Israel uit Minneapolis, Minnesota gaat al vele jaren mee in de muziekbusiness. Ook bij ‘Rootstime’ hebben we in het verleden al een aantal van de zestien platen uit de meer dan 30-jarige carrière van deze sympathieke Amerikaanse muzikant onder de loep genomen. Zo passeerden hier zijn albums “Crosstown Traveler” uit 2011, “Live On / Danthology” uit 2013, “Dan” uit 2015, “Social Media Anxiety Disorder” uit 2019 en “Social Distance Anxiety Disorder” uit 2020 voor een steeds weerkerende lovende recensie. Niet voor niets noemt men hem de hardst werkende muzikant en singer-songwriter uit Minnesota.

Ook tijdens de moeilijke periode omwille van de Covid-19-pandemie in Amerika ging Dan Israel niet bij de pakken neerzitten en besloot hij om in totale afzondering een plaat rond dit thema uit te brengen. Het werd de vijf tracks tellende EP “Pandemic Blues” die eigenlijk maar uit drie songs bestaat want de rockende titeltrack “Pandemic Blues” over zijn opgekropte frustraties bij deze crisis krijgen we in een volwaardig georkestreerde versie en in een op de video te beluisteren akoestische bluesy demo-versie aangeboden.

Dat is eveneens het geval voor een tweede nummer, een ballad die “Late At Night” als titel kreeg. De derde originele track is een combinatie van twee songs, getiteld “Drove So Far / Lose The Plot” die ook als demo-versie op dit minialbum werd geplaatst. Voor de opname van de twee georkestreerde versies kreeg Dan Israel in de studio de instrumentale bijstand van Steve Brantseg op elektrische leadgitaar, Steve Price op basgitaar en piano en Peter Anderson op drums. Katy Vernon zingt de backing vocals op de albumtiteltrack “Pandemic Blues”. De demo-versies werden bij Dan Israel thuis in de kelder opgenomen en hij speelde ook zelf op alle instrumenten die we hierbij te horen krijgen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video